classic power for clasic cars

Classic power for Classic Cars

Weber spruitstukken en performance sets voor uw klassieke motor

Spruitstukken zijn los, tenzij erbij vermeld wordt dat deze inclusief gasbediening zijn.

Elke kit bestaat uit de genoemde perfomance carb, inlaatspruitstuk, montagemateriaal en een Weber tuning manual om u te assisteren in het zoeken naar een exacte callibratie. Wij bevelen u aan, uw auto met het door u gemonteerde materiaal te laten testen op een rollentestbank, uiteraard bij voorkeur in ons Dynojet testing Centre.

Austin Mini Classic Power

45DCOE performance carburateur
PAR101.
Levertijd:14 dagen

Performance kit voor Jaguar XK 6C/4.2

spruitstuk, linkage, 3 * 45DCOE performance carburateur
PJA301C.
Levertijd:14 dagen
Bestel

Performance kit voor Jaguar XK120/150

spruitstuk, linkage, 3 x Weber 45DCOE

PJA302.
Levertijd:14 dagen
Bestel

MG B Classic power kit

incl. universele 45DCOE Weber carburateur
PMG102.
Levertijd:14 dagen
Bestel

MG Midget Classic power kit

incl. universele 40DCOE Weber carburateur 
PMG101.
Levertijd:14 dagen
Bestel

MG B spruitstuk naar > 2xDCOE

spruitstuk MGB voor Cross flow kop

MT3817.
Levertijd:14 dagen
Bestel

Triumph TR4 Classic Power

Performance kit voor Triumph TR4
PTR201.
Levertijd:14 dagen

Triumph TR6 Classic Power 150

Performance kit voor Triumph TR6
PTR302.
Levertijd:14 dagen
Bestel

Triumph TR6 Classic Power 125

Performance kit voor Triumph TR6
PTR303.
Levertijd:14 dagen
Bestel

Volvo B18/B20 Classic Power

Volvo performance set

PVO101.
Levertijd:14 dagen
Bestel

Universele stangbediening voor 4-cylinder lijnmotoren

 linkage voor 2 x Weber

LP5400.
Levertijd:meestal binnen 1 week
Bestel

Universele stangbediening voor 6-cylinder lijnmotoren

 linkage voor 3 x Weber

LP5600.
Levertijd:meestal binnen 1 week
Bestel

Echte Weber-carburateurs

Waarom u originele Weber-carburateurs & onderdelen zou moeten kopen, i.p.v. inferieure kopieen:

In de afgelopen jaren hebben we een aantal slecht vervaardigde Weber-carburateurexemplaren op de markt zien komen, samen met een selectie van kalibratie onderdelen die net zo beroerd gemaakt zijn. Terwijl de VS en Zuid-Amerika deze onderdelen al enkele jaren produceren, komen een aantal van deze namaakcarburateurs en inferieure onderdelen nu uit China, en hoewel het iets goedkopere prijskaartje aantrekkelijk lijkt, zult u uiteindelijk veel meer tijd en moeite nodig hebben om ze werkend te krijgen.

De meer recente items zijn kopieën van de 40 & 45 DCOE en DCOE serie carburateurs. Er staat FAJS in de body gegoten. Sommige opportunistische verkopers verkopen deze FAJS-carburateurs via Ebay met zeer dubieuze details, waar een aantal kopers mee werden geconfronteerd. Met betrekking tot deze carburateurs kunnen en willen wij niet helpen met een foutdiagnose, sproeierbezetting of garantieproblemen.

Enkele voorbeelden van het slechte ontwerp en de slechte fabricage van gekopieerde onderdelen zijn: Carburateur-schroefdraad en machineoppervlakken zijn slecht afgewerkt,  slecht en/of niet afdichten van oppervlakken en/of onderdelen, gietstukken zijn poreus bevonden en gemaakt van slechte kwaliteitslegeringen (voor degenen die 48 IDA-carburateurs op Mazda-rotatiemotoren monteren: vergeet het laswerk om een grotere vlotterbak te plaatsen maar, het gietwerk zal gewoon wegsmelten), lagers en carburateurassen zijn niet nauwkeurig uitgelijnd, de progressiegaten worden niet nauwkeurig geboord, vlotternaalden dichten niet af etc. etc.

Bij de eerste inspectie lijkt het gietwerk van deze carburateurs vrij redelijk - maar dat mag u ook verwachten omdat de matrijs voor het gieten van de carburateur huizen gloednieuw is. Laat u niet misleiden door het glanzende uiterlijk!

Wat betreft de kwaliteit van de sproeiers hebben we besloten om een aantal goedkope sets via Ebay aan te schaffen om te zien hoe nauwkeurig de boringen waren. Bij het bekijken van 4 jets van dezelfde grootte, vonden we dat ze allemaal verschillend waren en een variatie lieten zien van maximaal 0,09mm tussen de grootste en de kleinste. Dat zijn bijna twee sproeier-maten! Emulsiebuizen waren nog erger met verkeerd geboorde gaten en een afwijkende dikte tot 1,2mm.

Vergeet niet dat we het hebben over nauwkeurig gekalibreerde onderdelen die worden gebruikt om uw motor af te stemmen voor zuinigheid of hoge prestaties.

BCCP Fuelsystems houdt zich alleen bezig met originele Weber carburateurs & onderdelen. Al onze onderdelen komen rechtstreeks vanuit de Weber fabrieken en worden gegarandeerd geproduceerd met de exacte toleranties die vereist zijn.

Iets over de productie van Weber-carburateurs

Zoals sommigen wellicht weten, is de oorspronkelijke Italiaanse Weber-fabriek in 1992 gesloten (niet al te lang nadat brandstofinjectie de functie van carburateurs overnam). Enkele jaren later werd de productie in Spanje hervat met behulp van dezelfde machines en gereedschappen. Vandaag de dag is een bedrijf met de naam LCN de fabrikant van Weber carburateurs & componenten. LCN is een belangrijke toeleverancier van enkele van 's werelds grootste Europese autofabrikanten. Weber carburateurs maken in feite minder dan 10% van hun bedrijf uit. Omdat ze zo sterk betrokken zijn bij de automobielindustrie, moeten ze zich houden aan ISO 9001-fabricage-normen voor alle onderdelen - inclusief Weber-carburateurs. Alle originele Weber-carburateurs die door LCN worden geproduceerd, worden nat getest met een inerte vloeistof voordat ze de fabriek verlaten, om er zeker van te zijn dat ze presteren zoals ze bedoeld zijn.

Dus de volgende keer dat u een Weber-aankoop overweegt, vraag dan aan de leverancier waar de onderdelen vandaan komen en zorg ervoor dat u de originele Weber kwaliteit ontvangt. Gebruik in uw Weber-carburateur de originele onderdelen die hij verdient.

Wij leveren alle originele Spaanse Weber-carburateurs met garantie op fabricagefouten.